Landgoed Noordenhoek

Onze boerderij is gelegen op het prachtige historische Landgoed Noordenhoek in de Betuwe. Landgoed Noordenhoek is gelegen in een meander van de rivier de Linge, ten noorden van Deil.

Toen vanaf 1200 de Lingedijken zijn aangelegd heeft het Betuwse landschap zich hier volop ontwikkeld. Het dorpje Deil is ontstaan vanuit een nederzetting in de bronstijd op de zuidelijke oeverwal van de Linge. De Hervormde kerk heeft een toren van Romaanse oorsprong. In vroegere tijden heeft het dorpje zeven kastelen, of versterkte huizen, gekend. Wat nu nog aan deze huizen herinnert is de (gedeeltelijk gedempte) gracht van Bulckesteyn en het inmiddels weer – naar oorspronkelijke tekeningen- herbouwde kasteel Palmesteyn.

De oppervlakte van Landgoed Noordenhoek, met meer dan 300 jaar familiehistorie, beslaat van oudsher ongeveer 60 ha. Ten behoeve van de boerderij wordt er aan de overzijde van de Linge en in het Deilse veld ongeveer 40 ha grond bij bijgepacht.

Op Palmesteyn werden in de achttiende eeuw paarden gefokt voor de Pruisische legers. Tot eind jaren 60 werd het grootste deel van de gronden verpacht als hooiland, akkerland en voor de fruitteelt. Tegenwoordig lopen er dus de Hollandsch Blond runderen.

Meer lezen over Landgoed Noordenhoek?
Neem dan een kijkje op de website http://www.noordenhoek.nl/